#3 – nieuwsbrief

Dit is de derde nieuwsbrief van D&D Production & Sourcing (D&D). De nieuwsbrief heeft geen vaste frequentie, maar wordt gemaakt op het moment dat er twee onderwerpen te melden zijn. Dit kan gaan over een nieuwe techniek, een inspirerende klantcase of zomaar iets bijzonders.

In deze brief de aandacht voor een vrij nieuw materiaal “Magnelis” en de nieuwe bandschuurmachine.

Magnelis

Een nieuw materiaal is beschikbaar voor onze klanten: Magnelis®. Dit verzinkte staal met een metallische bekledingslaag is tot wel 10x meer corrosiebestendig dan andere verzinkte staalsoorten. Tevens beschikt Magnelis® over zelfherstellende eigenschappen. Onder de volgende foto meer over dit unieke materiaal.

Magnelis® is staal voorzien van een unieke metallische beschermingslaag. Deze laag wordt aangebracht met een thermisch zinkbad en bestaat uit zink, gelegerd met 3,5% aluminium en 3% magnesium.

Wat dit staal zo bijzonder maakt is zijn zelfherstellende eigenschap. Magnelis® herstelt zichzelf op de snijranden (tot 6 mm dik), waar doorgaans de corrosie ontstaat. De coatingslaag vormt een nieuwe laag met witte roest over het beschadigde gedeelte en voorkomt verdere corrosie. Zodat de platen een hogere levensduur dan andere verzinkte platen. Prijstechnisch is dit materiaal ook aantrekkelijker, omdat extra logistieke handelingen zoals coaten niet meer nodig is. Het materiaal is direct te gebruiken; cut-bend-go!

Voordelen van Magnelis®:

  • Goede roestbestendigheid, 10x meer dan verzinkt staal
  • 8x langere levensduur dan Sendzimir (onafhankelijke zoutwater neveltest)
  • Snijranden beschermen zichzelf tot 6 mm

Bandschuurmachine

In onze fabriek in China is dit jaar een bandschuurmachine toegevoegd aan het machinepark.

De machine wordt gebruikt om een product te ontdoen van bramen en/of te voorzien van een decoratieve uitstraling.

De schuurmachine bestaat uit een doorvoerband (onder) en twee schuurrollen (boven) waarover een schuurband loopt. Heeft een breedte van 350 mm en een maximale doorvoerhoogte van 80 mm. De producten moeten minimaal 270 mm lang zijn om door de rollen doorgevoerd te kunnen worden.

De materialen die geschuurd kunnen worden zijn metalen, plastics en hout. Onder is een voorbeeld van een RVS-rooster te zien die voorzien is van een mooie decoratieve uitstraling.